Het OLC

Sedert 1 augustus 2015 is Het Ooglasercentrum gehuisvest in de Global Care Clinic te Zolder (naast het circuit van Zolder). Dit voormalige hotel "Chicane" is in 2010 omgebouwd tot een privékliniek.

Het OLC bevindt zich op de eerste verdieping van dit centrum. Deze locatie is ideaal ingericht als volwaardig lasercentrum met wachtruimte, pre- en peroperatieve ruimte, laserzaal en bureel. De oogchirurgen kunnen er in de best mogelijke omstandigheden hun laseringrepen uitvoeren.

Het voorbereidend onderzoek en de controles achteraf gebeuren niet in Het Ooglasercentrum, maar in de praktijk van de behandelende oogarts.

Het OLC is sedert februari 2014 gecertificeerd als extra-muraal centrum. Dit houdt in dat het OLC voldoet aan de strenge eisen die zijn opgelegd door de werkgroep “extra-murale centra” van het SOOS. De criteria zijn vergelijkbaar met deze van de ziekenhuizen. Na een externe audit door Hex Hygiene&Expertise hebben we het certificaat behaald en staan we vermeld in de lijst van gecertificeerde extra-murale centra die terug te vinden is op www.soos.be

Team van deskundigen

Onze oogartsen zijn hebben een zeer grote expertise wat betreft laserhandelingen alsook het plaatsen van implantlenzen. In hun respectievelijke praktijken worden zij bijgestaan door deskundig personeel die door de jaren heen meegegroeid zijn in het refractieve verhaal.

Ook in het Ooglasercentrum staat er een team van verpleegkundigen ter beschikking die jullie zullen begeleiden gedurende je verblijf in het centrum.

Volgende dokters zijn verbonden aan het ooglasercentrum:

Dr. Ivo Nijs

Dr. Ivo Nijs

Oogartsenassociatie Maasmechelen
Olympialaan 20
3630 Maasmechelen

+32(0)89/76.60.78

www.oamm.be
(praktijk)
www.zol.be
(ziekenhuis)

Dr. Alice Goyens

Dr. Alice Goyens

SWIGO
Witte Torenwal 9a
3960 Bree

+32(0)89/47.35.49

www.oogartsenpraktijkbree.be
(praktijk)
www.zmk.be
(ziekenhuis)

Dr. Bruno Smeets

Dr. Bruno Smeets

Oogcentrum Hasselt
Sint-Truiderweg 281
3500 Hasselt

+32(0)11/23.33.91

www.oogcentrumh.be
(praktijk)
www.jessazh.be
(ziekenhuis)

Lasers

Onze lasers zijn gebonden aan een onderhoudscontract. Dit houdt in dat zij enkele keren per jaar door de fabrikant worden nagekeken en getest. Tevens worden de lasers voor elke laserbehandeling gekalibreerd voordat ze worden vrijgegeven.

Technolas

De Technolas is de nieuwste generatie van eximerlasers die worden gebruikt bij ooglaserbehandelingen.

Meer info

Sluiten

Dit toestel verenigt enkele unieke kwaliteiten:

Irisherkenning : Net als een vingerafdruk zijn geen twee irissen gelijk en kunnen zij worden gebruikt om een unieke identificatie te geven. De laser koppelt de iris aan de irisfoto die bij het vooronderzoek is genomen. Zo verkrijft men een verbeterde veiligheidsfunctie die garandeert dat het juiste oog wordt behandeld.

ACE (advanced Controle Eyetracking) : Met een infraroodcamera wordt het centrum van de behandelingszone gekoppeld aan een beeld met 3D-irisherkenning. Tijdens de behandeling zal de laser het oog volgen in de x-, y- en z- dimensies. Ook de oogrotaties worden door de laser waargenomen en zal de laser hiermee rekening houden. Wanneer je toch plots rondkijkt, zal de laserbehandeling automatisch stoppen tot de chirurg het signaal geeft om verder te doen.

100HZ Flying spot : Een laserstraal van 1 of 2 mm diameter zet de laserpuntjes volgens het door de computer berekende patroon. De unieke vorm van de laserstraal zorgt voor een zo fijn mogelijk geslepen oppervlak.

Zyoptix-platform : Meer mensen kunnen in aanmerking komen voor behandeling met Zyoptix, bijvoorbeeld mensen met complex (gemengd) astigmatisme, grote pupillen of dunne hoornvliezen. De Zyoptix-behandeling is een gepersonaliseerde behandeling die enkel voor jouw oog is ingesteld afhandeling van de metingen bij het voorafgaand onderzoek bij de dokter.

IntraLase

De IntraLase (AMO) is een laser die gebruikt wordt om de flap te maken met een uiterste precisie. Door het gebruik van de IntraLase kunnen we perfecte flap garanderen.

Meer info

Sluiten

De IntraLase (AMO) is een laser die gebruikt wordt om de flap te maken met een uiterste precisie. Door het gebruik van de IntraLase kunnen we perfecte flap garanderen.