“Niet alle ogen hebben een perfecte kromming”

Elk oog is uniek en heeft zelden een perfecte kromming. Deze kleine afwijkingen in de kromming van het oog kunnen lichtverstrooiing veroorzaken, wat minder scherp zien tot gevolg heeft. Deze verstrooiingen veroorzaken namelijk een patroon in het oog, ook wel aberraties genoemd.

Met een Wavefront analyse tijdens het uitgebreid vooronderzoek doen we een gecomputeriseerde oogmeting waarbij niet alleen bijziendheid, verziendheid en astigmatisme wordt opgemeten, maar ook eventuele aberraties en verstrooiingen in het oog worden onderzocht. Dit noemt men de Technolas technologie die hoort bij de Technolas P100 Eximerlaser. Tijdens de meting wordt er een 3D opname gemaakt. Aan de hand van deze resultaten wordt er een uniek behandelingspatroon berekend van het oog. Deze gegevens worden rechtstreeks gelinkt met de Technolas P100 Eximerlaser die het behandelingspatroon uitvoert op het oog.

De uitkomsten na een Zyoptix behandeling kunnen beter zijn dan na een traditionele laserbehandeling. De gezichtsscherpte na een dergelijke behandeling kan hoger zijn dan tevoren met een bril of contactlenzen. Deze verbeteringen zijn vooral te merken bij slechtere lichtomstandigheden, zoals bij schemer of in het donker.