Terug naar hoofdmenu

 

Nieuwsbrief

 

Download OLC Folder

Download hier onze vernieuwde folder in PDF-formaat (te lezen met Adobe Acrobat)

 

 

01/02/2014

Het OLC is gecertificeerd als extra-muraal centrum.

Dit houd in dat het OLC voldoet aan de strenge eisen die zijn opgelegd door de werkgroep “extra-murale centra” van het SOOS. Na een externe audit door Hex Hygiene&Expertise hebben we het certificaat behaald en staan we vermeld in de lijst van gecertificeerde extra-murale centra die terug te vinden is op http://www.soos.be.

 

 

01/08/2013

Het OLC heeft een tweede laser geďnstalleerd, namelijk de IntraLase van AMO.

De IntraLase wordt gebruikt voor het maken van een “flapje”. Het verschil van deze techniek ten opzichte van de Hansatome XP (mechanisch mesje) is dat de flap nu met een uiterste precisie door een laserstraal wordt gecreëerd.

 

 

15/01/2007

Het OLC breidt zijn behandelingsmethoden uit met EpiLASIK


EpiLasik is de nieuwe versie van de PRK en de LASEK technieken die snel terrein wint. Niet zo verwonderlijk ook want deze behandelmethode wordt inmiddels gepropageerd als zou het het beste van de technieken lasek en lasik combineren. Bij Epi-lasik wordt ook een flapje gemaakt, echter dit flapje wordt niet gesneden maar losgetrild van de onderlaag d.m.v. een apparaatje dat een epi-keratoom heet. Het epikeratoom haalt ook alleen maar de meest oppervlakkige epitheellaag los en laat de diepere hoornvlieslagen met rust. Na de laserbehandeling wordt het superdunne epitheelflapje weer teruggelegd.

 

 

01/05/2006

De Hansatome XP doet zijn intrede in het OLC.


De Hansatome XP Microkeratoom van Bausch&Lomb is door het OLC aangekocht om nog nauwkeurigere en consistentere flapjes te snijden. Het is een doorgedreven upgrade van de Hansatome Keratoom die jarenlang zijn degelijkheid heeft bewezen.

 

 

01/03/2006

Het OLC heeft een nieuwe laser : de Technolas Z100 van Bausch & Lomb.

Dit toestel verenigt enkele unieke kwaliteiten:

 • Irisherkenning
  Een verbeterde veiligheidsfunctie die garandeert dat het juiste oog wordt behandeld.
 • Multi-dimensional Eye-Tracker
  Met een infraroodcamera wordt het centrum van de behandelingszone gekoppeld aan een beeld met 3D-irisherkenning. Tijdens de behandeling zal de laser het oog volgen in de x-, y- en z- dimensies. Wanneer je toch plots rondkijkt, zal de laserbehandeling automatisch stoppen tot de
  chirurg het signaal geeft om verder te doen.
 • 100HZ Flying spot
  Een laserstraal van 1 of 2 mm diameter zet de laserpuntjes volgens het door de computer berekende patroon. De unieke vorm van de laserstraal zorgt voor een zo fijn mogelijk geslepen oppervlak. De 100Hz laser halveert de behandelingstijd.
 • Nieuwe behandelingsopties
  Meer mensen kunnen in aanmerking komen voor behandeling met Zyoptix, bijvoorbeeld mensen met complex (gemengd) astigmatisme, grote pupillen of dunne hoornvliezen.